Rucker aknai to12




Kevesen ismerik ezt a gyönyörű környezetben fektő tavat, amelyben a legtöbb hazai halfaj felfedezhető a vízében. A tó egy igazi tengerszem! Videó!



A Mecsekben kirándultunk nemrég, egy olyan helyen, ami ritkaságszámba megy az országban! A Rücker-aknai horgásztó Pécstől 10 km-re található és a legtöbb hazai halfaj felfedezhető a vízében.  A tó egy igazi tengerszem! Nem csupán a horgászat miatt érdemes oda menni, hiszen aki igazán érintetlenségre és nyugalomra vágyik, az ezt is megtalálhatja!

A Rücker-aknai horgásztó egy 0,7 hektáros bányató Pécstől 10 km-re a Mecsekben, Somogy- Vasas közelében. Pécs-Somogy és Árpádtető felől is megközelíthető, a völgyhöz egy rossz minőségű út vezet le. Megközelíthetőségének nehézségét kárpótolja a gyönyörű környezet, a tó egy igazi tengerszem a völgyben. Nem csupán a horgászat miatt javasoljuk meglátogatását, hanem fantasztikus kirándulóhely, több túraútvonalat elcsíphetünk a közelben. A víz színezete akár egy alpesi tóé, aki igazán érintetlenségre és nyugalomra vágyik, látogasson el ide!

Érdemes megnézni a videót nagyon szép.




 

Akit bővebben érdekel: