idosnenipecsiaruhaz618




Egy idős asszony kellemetlen szituációba került egy pécsi áruházban, amikor a kártyáját nem fogadta el a gép, elegendő készpénz pedig nem volt nála. Közben egyre nőtt a sor a kasszánál, majd olyasmi történt, amire ő maga sem számított.



A vevők dobták össze egy idős asszonynak a pénzt a kasszánál egy pécsi áruházban - írja a Pécsi Újság. A helyi lapnak egy olvasó küldte be a nem mindennapi történetet, miszerint egy idős hölgyet cserbenhagyott a bankkártyája fizetéskor az egyik pécsi áruházban. Az olvasó maga is a néni mögötti kasszasorban állt, amikor észrevette, hogy megakadt a sor: egy idős asszony megszégyenülten tárta szét a karját, miután a kártyáját nem fogadta el a gép, készpénz pedig nem volt elegendő nála. Ekkor azonban összefogtak érte a kasszánál sorban álló vásárlók.

„Láttam, hogy csak néhány árucikkről van szó"

Megható történésnek lehettek szemtanúi a minap az egyik pécsi áruházban vásárlók: egy idős hölgyért fogtak össze a kasszánál állók, amikor látták, hogy a néninek nem fogadja el a gép a kártyáját, készpénz pedig nem volt nála elegendő.

Mikor a néni látta, hogy a kártyája valamiért cserben hagyta, s a nála lévő pénz sem lesz elég, megszégyenülten nézett a pénztárosra, hogy akkor most mi legyen

– mesélte az olvasói levél írója, aki maga is a néni mögötti sorban állt. 




A kassza kezelője, egy fiatal lány nem tudta kapásból, mi is ilyenkor a teendő, nyilván sztornózni kellene részben vagy egészben, ám ennek a mikéntje feladta neki a leckét" – folytatta a történetet a szemtanú, aki látta, hogy a kasszás telefonon kér segítséget kollégáitól, mi is a teendő ilyenkor. Közben a sor egyre csak nőtt a hölgy mögött és kezdett nagyon kínossá válni a szituáció, ami bárkivel, bármikor megeshet.

Beindult a morgás is: „minek vásárol, ha nincs elég pénze", „mit képzel az ilyen". Odasandítottam a szalagra és láttam, hogy csak néhány árucikkről van szó, kenyér, felvágott, csoki és még pár apróság

– írta.

A vásárlók fizettek

Ekkor azonban egy a sorban álló fiatal lányban megszólalt a kisangyal:

Csináljunk már valamit - szólt hátra s elkezdett apró után kotorászni. - Nálam van 250 forint. Megnéztem én is, néhány százas meg ötvenes nálam is volt, persze hogy odaadtam. S láss csodát: a morgás hátrébb is abbamaradt, s egymás után kezdték előre adni az emberek a pénzérméket, s pár pillanat alatt össze is gyűlt a hiányzó összeg

– számolt be az esetről a pécsi vásárló, aki úgy látta, hogy a néninél csak 4000 forint volt és még hiányzott 1200 forint. 

„A néni nem szólt semmit, nem is nézett ránk, lesütött szemmel bepakolt a táskájába és ment is" – zárta gondolatait az olvasói levél írója, aki az eset után eltűnődött, hogy vajon az emberiesség váltotta ki a vásárlókból a segítés szándékát vagy csak a türelmetlenség, hogy haladjon már a sor. Akárhogy is volt, a sor tovább haladt, mindenki ment a maga dolgára, a néni hazavihette a termékeit, a kasszás pedig egy életre megtanulhatta mi a teendő hasonló esetben.