rendoroktancax381




A Budapesti Rendőr-főkapitányság Jerusalema-táncát a világ legjobb 70 produkciója közé választották. A táncos videó, amelyben a magyar kékek világszínvonalú tánctudásukat mutatják be, már több mint hétmillió ember számára vált láthatóvá az interneten. A népszerű tánckihívásban a BRFK Közlekedésrendészeti Főosztálya vett részt. A kihívás két célt szolgált: egyrészt emlékezni 2021. április 24-én, Sárkányölő Szent György, a rendőrök védőszentjének napjára, másrészt megköszönni Budapestnek a covid okozta lezárásokért a türelmet. 



A BRFK Kommunikációs Osztályának kreatív tartalmakért felelős vezetője elárulta, hogy hónapokig próbáltak a lehető legprofibb produkcióért.

Előttünk a büntetés-végrehajtás táncolt a Jerusalema dallamaira, ezért mi igyekeztünk saját ötleteinkre támaszkodni. Nagy öröm volt számunkra, hogy 52 rendőr és rendőrségi alkalmazott, köztük helyszínelők, járőrök, csatlakoztak a kihíváshoz. A kihívás remek csapatépítőnek is bizonyult, hiszen a kollégák több telephelyen dolgoznak, így előfordult, hogy a próbákig egyáltalán nem ismerték egymást. A próbákra kizárólag munkaidőn kívül került sor, és a rendőrök sokáig tanulták a koreográfiát, amit Horváth Orsolya rendőr százados tanított be számukra.

 Ő korábban tánctanárként és fitness edzőként dolgozott, és a felvételhez kalocsai mintás népviseletbe öltözött.




A rendőrök hat különböző helyszínen táncolták el a Jerusalema dalt: a Halászbástyán, a Citadellán, a Hősök terén, a Bazilika előtt, az Andrássy úton és a Vajdahunyad-várban. A forgatás több napig tartott. Az volt a célunk, hogy a város legszebb pontjait mutassuk meg a nézőknek és ez talán segített abban, hogy egyedüli magyar felvételként bekerüljünk a legjobbak közé.