noklemenyendolgozik1210x642




Mikor egy leendő menyasszony megvásárolta az esküvői ruháját, a vőlegénye édesanyja kifejezte, hogy szeretné felpróbálni, de ő elutasította. Egy nap hazatért a munkából, és vőlegénye gyanúsan viselkedett, miközben megpróbálta megakadályozni, hogy belépjen a hálószobájába…



Sok lány élete egyik legfontosabb eseményének tartja az esküvőt, és sok időt fordítanak arra, hogy a lehető legjobban megtervezzék azt. Elképzelik magukat, amint egy gyönyörű fehér ruhába öltözve az oltárhoz sétálnak, miközben életük szerelme őket várja.

A menyasszonyok élvezik, hogy a nagy napjukon mindenki figyelmének középpontjában állnak. Soha nem tudják elképzelni, hogy bárkivel is megosszák a rivaldafényt, vagy hogy valaki másnak megengedjék, hogy felpróbálja az esküvői ruhájukat. A mai történetben szereplő nő is hasonlóan érzett, de leendő anyósa nem értette meg az álláspontját..

A “Repulsive_Scheme1359” felhasználónévvel rendelkező nő a Redditre vitte a kérdést, miután valami szokatlan dolgot tapasztalt otthon. Mielőtt megkérdezte volna a többieket, hogy helyesen cselekedett-e, elmondta, hogy az esküvőjére készülnek a vőlegényével.




A leendő menyasszony néhány héttel a poszt megírása előtt vásárolta meg az esküvői ruháját. Más nőkhöz hasonlóan ő is gyönyörűen akart kinézni a nagy napon, ezért 3000 dollárt költött a ruhára, nem is sejtve, hogy nem ő lesz az első, aki viselni fogja.

Nem sokkal azután, hogy a nő megvásárolta a ruháját, a vőlegénye édesanyja azt mondta, hogy szeretné felpróbálni, mert nagyon tetszenek neki az esküvői ruhák. Azután a nő visszautasította, a leendő anyósa folyamatosan “zaklatta” őt ezzel, és még azt is felajánlotta, hogy 100 dollárt fizet azért, hogy felpróbálhassa a ruhát.

Egy nap a nő hazatért a munkából, és meglepődve látta nála a vőlegényét. “Kiakadt, miután meglátott, és megpróbált megakadályozni abban, hogy bemenjek a szobámba, miközben megpróbált valakinek SMS-t írni a telefonján” – emlékezett vissza a nő.

Mivel gyanúsnak érezte a férfi cselekedeteit, belépett a hálószobájába, és meglátta, hogy a leendő anyósa áll ott. Ami megdöbbentette a nőt, hogy vőlegénye édesanyja a vadonatúj menyasszonyi ruháját viselte..

Hogyan reagált a leendő menyasszony?

“Azonnal elővettem a telefonomat, és lefotóztam őt” – emlékezett vissza a Redditor. Megdöbbentette leendő anyósa arcátlansága, és megfenyegette, hogy megmutatja a fotót mindenkinek a családban, ha nem fizet neki egy új ruhát.

Három napot adott a nőnek, hogy megvegye az új esküvői ruhát, de a vőlegénye úgy gondolta, hogy túlreagálja a dolgot. Ekkor az anyós sírva hagyta el a szobát, míg a fia elkezdett kiabálni, mondván az anyja nem okozott semmi rosszat, csak fel akarta próbálni a ruhát. A redditor azt mondta:

“De nem voltam hajlandó hallgatni rá, mert szerintem a ruhát csak és kizárólag a menyasszony viselheti.”

A nő hozzátette, hogy “undorodva” nézte a menyasszonyi ruháját, és “nem akarta többé”. Közben a vőlegénye úgy gondolta, hogy a nő “ellenségként” kezeli az édesanyját, és a helyzetből keserű vita alakult ki a pár között.

A nő megsértődött, mert “keményen megdolgozott” a ruha megvásárlásáért, és a vőlegénye édesanyja nem gondolkodott kétszer, hogy felvegye. Amikor azonban a nő elmondta a családjának a történteket, úgy érezték, hogy túlreagálta a dolgot, és attól tartottak, hogy a konfliktus tönkreteszi a vőlegényével és annak édesanyjával való kapcsolatát.

Milyen megoldást ajánlott a vőlegény?

Hamarosan a nő vőlegénye felhívta őt, hogy megoldást javasoljon a problémára. Amellett, hogy felajánlotta, hogy kifizeti a ruha árát, arra kérte a nőt, hogy kérjen bocsánatot az édesanyjától. Sőt, azt akarta, hogy a nő adja oda neki a telefonját, hogy törölhesse az édesanyja képét.

A nő megosztotta, hogy a férfi azt kérte tőle, hogy “esküdjön meg”, hogy nincs több példánya a fotóból, amit megmutathatna a családtagjainak. A nő hozzátette:

“Arra kért, hogy lépjek ki a családi csoportos csevegésből, és jelentkezzek ki a Facebookról legalább egy hónapra.”

A nő elmondta, hogy nem volt biztos abban, hogy beleegyezik vőlegénye feltételeibe, főleg azért, mert nem akarta, hogy
a férfi fizesse ki a ruhát. Azt akarta, hogy a férfi édesanyja fizessen, mert ő volt az, aki viselte.

Ön szerint helyesen cselekedett a nő? Bele kellett volna egyeznie a vőlegénye feltételeibe, és megoldani a konfliktust? Vagy meg kellene kérnie a férfi édesanyját, hogy fizesse ki a ruhát? Ossza meg gondolatait a hozzászólások között.