kinainob18
A statisztikák szerint a házasság világszerte egyre ritkább. A különböző generációk különböző preferenciákkal rendelkeznek, és a személyes szabadság szerepe egyre nagyobb a társadalomban. Természetesen a nők hangja a feminizmus rohamos terjedésével fontos lehet ebben a témában.Egy kínai nő megosztott egy nyilvános videót, amely több mint 270 000 megtekintést és több mint 27 000 kommentet kapott. A nő nem trükközik, hanem leírja a rutinját – megmutatja, hogyan tölti a napját a lakásában, hogyan főz, és hogyan öltözködik. A videóban a nő elmondja, mit jelent számára a komoly kötődés.
Saját magát hajadonként jellemezte, és azt mondja, hogy a házasság „kínzássá” válhat, ha „rossz emberhez megyünk hozzá”.

„Azt hiszem, manapság a nők már nem abban a korban élnek, amikor a házasságban a férfiaktól függnek, így megtalálom a magam módját, hogy éljem az életemet”.

„Ha olyasvalakivel vagy együtt, akitől már a puszta ránézésre is undorodsz, az mennyire különbözik a börtöntől?”
Véleménye szerint jobb szinglinek lenni „ahelyett, hogy csak úgy megházasodunk”. A házasság nem megoldás vagy kulcs a jobb élethez. Néha még az ellenkezője is lehet. Ehelyett a nő a szabadságot, az önmagával való békét és a nyugodt otthoni környezetet választja, ahol azt főzhet, amit és amikor akar.

„Azt hiszem, már túl vagyunk azon az időszakon, amikor egy nő élete arról szól, hogy hozzámenjen egy férfihoz, csinos legyen, és etessen.”

Mi a véleményed a házasságról? Manapság ugyanolyan fontos a házasságkötés? Hogy érzed magad, ha egyedül élsz?