ujpalotapanel edited
Megdöbbentő jelenetek szemtanúja volt egy háromgyermekes anyuka szombat délután a főváros 15. kerületében. Az egyik tízemeletes ház legfelső szintjéről ki akart ugrani egy férfi, aki végül, hallva egy 13 éves fiú szavait, visszamászott a lakásába. Az újpalotaiak azt mondják: egy ilyen helyzetben még akkor is megvizsgálhatták volna a mentők az öngyilkosságra készülő személyt, ha végül nem történt tragédia.Ki akart ugrani a tizedikről

„Szombat 17 óra körül a Drégelyvár és a Késmárk utca sarkán lévő 10 emeletes házból a 10. emeletről ki akart ugrani egy férfi az ablakon. A legszélső lakásból, ami a Késmárkhoz van közel. Hívtam a 112-es számot, de az illető végül visszamászott. Ha esetleg valaki olvassa abból a házból vagy a szomszédja, szerintem segítségre szorul az a férfi” – írta egy kétségbeesett nő a 15. kerület egyik közösségi oldalán a megdöbbentő bejegyzést. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

„Felkiabált neki a fiam”
„A 13 éves fiam kiabált neki fel, hogy másszon vissza, minden rendben lesz. Három gyerekkel voltam ott és egy férfi jött még segíteni, lehet, hogy a gyerekek miatt mászott vissza az illető” – tette hozzá nem sokkal később egy másik szemtanú.

Csak a fejét látták

„Nem jöttek ki a mentők, mert visszamászott. Még egy pár percig nézett ránk, csak a fejét láttuk, utána eltűnt” – tette hozzá egy helyi lakó.

Megvizsgálhatták volna

„Szerintem az lett volna az alap, hogy kimegy a mentő, megvizsgálja, esetleg beutalják pszichiátriára vagy egyből be is viszik. Ez nagyon nem játék. Segítségre van szüksége, de ez szakember nélkül nem lehetséges! Szomorú mindenesetre” – írta egy kommentelő.

Köszönet!

„Kedves Veronika! Milyen szerencse, hogy még van ilyen ember, aki odafigyel másokra! Köszönet azért, hogy segítséget hívott, sokan vannak, akik segítségre szorulnak, de egyesek elmennek mellettük, figyelmetlenek, nem gondolnak erre” – fűzte hozzá egy másik fővárosi lakó.

Nincs pénz pszichológusra

„Sokan nem csak azért nem fordulnak pszichológushoz, mert szégyellik, hanem mert az állami ellátásban ott is hosszú a várakozás, a magán ellátás viszont sokak számára megfizethetetlen” – jött hamar a reakció.