halalutan1
A berlini Műszaki Egyetem pszichológusokból és orvosokból álló csoportja bejelentette, hogy klinikai kísérletekkel sikerült bebizonyítaniuk a halál utáni élet valamilyen formájának létezését.A bejelentést egy olyan vizsgálat következtetései alapján tették, amelyben egy újfajta, felügyelt gyógyszeres kezelést alkalmaztak, amely lehetővé tette, hogy a betegek közel 20 percig klinikailag halottak legyenek, mielőtt visszatérnének az életbe.

Ez az eljárás, amelyet az elmúlt 4 évben 944 önkéntesen ismételtek meg, gyógyszerek, köztük adrenalin és dimetiltriptamin összetett keverékét használja, hogy a szervezet túlélje a klinikai halál állapotát, és az újraélesztési folyamat sikeres legyen. Az egyén szervezetét más gyógyszerek keveréke által kiváltott átmeneti állapotba hozzák, amelyet 18 perccel később az újraélesztés során ózonnal kell kiszűrni a vérükből.

A kísérletet csak egy új, AutoPulse nevű szív- és tüdőújraélesztő (CPR) gép kifejlesztése tette lehetővé. Ezt a gépet az elmúlt években már használták olyan emberek újraélesztésére, akik 40-60 percig halottak voltak.
A halálközeli élményeket az évek során különböző orvosi folyóiratokban hallucinációnak állították be, de ezzel szemben Dr. Berthold Ackermann és csapata úgy véli, hogy ezek az élmények a halál utáni élet létezésének bizonyítékai, valamint a test és a szellem közötti dualizmus egy formája.

A Dr. Ackermann által vezetett tudóscsoport figyelemmel kíséri a műveleteket és összegyűjti az önkéntesek vallomásait. Bár egyénenként vannak kisebb eltérések, mindegyikük azt állítja, hogy emlékszik a klinikai halál időszakára.

A leggyakoribb emlékek közé tartozik a testtől való elszakadás érzése, mintha lebegne, valamint a nyugalom, biztonság és melegség érzése, amely a teljes feloldódás és a kimeríthetetlen fény jelenlétének élményét írja le.

A tudósok elmondása szerint tisztában vannak azzal, hogy következtetéseik sokak számára ellentmondásosak és sokkolóak lehetnek, ezért gyűjtöttek önkénteseket különböző vallásokból, köztük keresztényekből, muszlimokból, zsidókból, hindukból és ateistákból.

„Tudom, hogy az eredményeink sok ember hitét felboríthatják” – mondja Ackermann úr – „De bizonyos értelemben mi csak az emberiség történetének egyik legnagyobb kérdésére próbálunk választ adni, ezért remélem, hogy ezek az emberek meg tudnak majd bocsátani nekünk”. Igen, van élet a halál után, és úgy tűnik, ez mindannyiunkra vonatkozik”.