ket fulldoklo lanyt b9
Kockáztattad már az életed, hogy megments valaki mást? Nem? Ne aggódj, nem sokan vannak, akik igen.Egyvalaki azonban büszkén mondhatja el magáról, hogy a “kerítés másik oldalán áll”, ő Valerio Catonia.

Igazi hős

Nem sokkal Valerio születése után a szülei megtudták, hogy Down-szindrómája van.

Hároméves korára csatlakozott egy úszóklubhoz, hogy javítsa erejét és állóképességét, ennek eredményeképpen hamarosan kiváló úszó lett belőle.
Valerio nemcsak érmeket nyert, hanem egy elsősegélynyújtó tanfolyamot is elvégzett, ami két fiatal lány számára döntő fontosságúnak bizonyult.

Az olasz Redattore Sociale szerint Valerio megmentette egy 10 és egy 14 éves lány életét.

Valerio az apjával a tengerparton volt, mikor hirtelen kiáltásokat hallott a tenger felől.

Amikor megtalálta a zaj forrását, látta, hogy két lányt elkapott a heves áramlat. A hullámok magukkal rántották őket, és elhúzták őket a parttól.

Életmentő

Valerio habozás nélkül cselekedett; tudta, hogy nincs ideje megvárni a mentőket. Az apjával együtt a vízbe ugrottak, és a lányokhoz úsztak. Valerio megragadta a 10 éves lányt, erősen megragadta, és visszaúszott vele a biztonságba. Az apja ki tudta menteni az idősebb lányt.

Az emberek szerte a világon Valeriót ünneplik bátorságáért – még az olasz sportminisztertől is kitüntetést kapott.

Az, hogy hősként ünneplik, nem csak Valerio számára jelent elismerést, hanem a Down-szindrómás emberek számára is, szerte a világon.

Nézd meg az alábbi videón, ahogy Valerio átveszi a kitünteését:

Ha ez a történet mosolyt csalt az arcodra, oszd meg barátaiddal és családoddal a Facebookon. Segíts nekünk tisztelegni Valerio és hősies tettei előtt!