Rejtélyes összefüggésre derítettek fényt venezuelai tudósok.


Egy venezuelai szakértőkből és tudósokból álló csoport két ásványi anyag 1975-ös feltalálását vizsgálja. Úgy tudni, a heidit és a brezinaitot amerikai laboratóriumokban hozták létre, mégis nemrég különös dolog derült ki, ezekkel kapcsolatban. Ugyanis pont ezt a két anyagot találták meg néhány évvel később egy Földre zuhant meteorit belsejében.

Azóta pedig sok más meteorit darabban is tudták azonosítani a két anyagot. Az összefüggés kapcsán a tudósok arra a következtetésre jutottak, hogy valójában idegen űrhajókból származhatnak az ásványok, amiket az űrben hagytak elrohadni.

„Fontos, hogy nyitottan, sőt provokatívan mérlegeljük a következő kérdést: vajon ezek a meteorit ásványok földönkívüli technológia mintái-e ? Ezeknek a meteor ásványoknak a keletkezéséhez olyan ellenőrzött és kifinomult folyamatra van szükség, ami a természetben nem könnyen fordulhat elő. Ezért gondoljuk például azt, hogy leselejtezett technológiából származnak” - fogalmazta meg kételyét a Venezuelai Központi Egyetem fizikusa.
További kísérleteket rendeltek el, hogy megbizonyosodjanak a feltételezés hihetőségéről. Azt is ellenőrizni fogják, hogy valóban nem természetes anyag-e a heidi és a brezinait - írja a Daily Star.