Újabb megdöbbentő állításokkal rukkoltak elő az ukrán tudósok. Ezúttal a megszállt területek fölött figyeltek meg azonosítatlan repülőgépeket.
Mint arról korábban a Ripost is beszámolt, ukrán csillagászok azt állítják, hogy a háború kezdete óta két alkalommal is megfigyeltek UFO-kat az ország felett. A napokban pedig egy még ennél is megdöbbentőbb állítást tettek az ukrán tudósok, miszerint UFO-k kémkednek Vlagyimir Putyin háborúja után.„Midenhol látjuk őket. Jelentős számú olyan objektumot figyelünk meg, amelyek természete nem világos” – olvasható az egyik kutatási dokumentumban. A megszállt ország feletti égboltot figyelő tudósok titokzatos objektumok észleléséről számoltak be, amiket nem tudtak azonosítani. 

Azt mondták, hogy az űrhajók olyan gyorsan mozognak - másodpercenként akár 15 km-es sebességgel -, hogy szinte lehetetlen észre venni és filmre venni őket. Az ukrán tisztviselők két meteormegfigyelő állomást is megbíztak az UFO-k megfigyelésével, amik a kutatók szerint mindenütt jelen vannak - tudta meg a  Daily Star.
„Különleges megfigyelési technikát fejlesztettünk ki, figyelembe véve a megfigyelt objektumok nagy sebességét. Becsléseink szerint méretük 3 és 12 méter közötti, sebességük pedig elérheti a 15 km/s-ot. Egyedülálló, csoportos és rajszerű repüléseket észleltek, amelyek 3 és 15 fok/mp közötti sebességgel mozogtak. A kutatók kitartanak amellett, hogy az űrhajók természete nem egyértelmű” – mondták a kutatók.

Borisz Zsiljajev a tanulmány vezető kutatója nem volt hajlandó nyilatkozni a VICE News online aktuálpolitikai weboldalnak.