Ebben az országban elérkezettnek látták az időt arra, hogy eltöröljék a nyári időszámítást. A döntéshozók meg is indokálták a változtatás okát.


Talán sosem volt olyan erős vita világszerte az óraátállítás kapcsán, amelynek szószólói abban egyetértenek: nincs szükség rá. Az országok mintegy 60 százaléka nem állítgat, és több mint hetven ország fontolgatja a teljes megszüntetését.

Nemrég rendkívüli bejelentést tett, Andrés Manuel López Obrador Mexikó elnöke. Ugyanis az észak-amerikai ország szenátusa úgy döntött: idén állítják át utoljára az órákat. 

„A jövőben csak Isten ideje lesz érvényes” - mondta Andrés Manuel López Obrador elnök, utalva a köznyelvben a normál időre használt kifejezésre. 
A nyári időszámítást egyébként 1996-ban vezették be Mexikóban az energiatakarékosság érdekében. A nyári időszámítás eltörlésének pedig egészségügyi okokból van értelme a szenátus szerint.

„Az elmúlt 26 évben nem volt jelentős energiamegtakarítási hatása” - tette hozzá Félix Salgado szenátor az NTV oldalán. 

Európába országaiban, így Magyarországon is, vasárnap kell egy órával korábbra visszaállítani az órákat. Tehát idén október 30-án hajnali 3 órakor 2-re vissza kell még állítani az órát - vagyis egy órával többet alhatunk.